Book Creator

Kako lisice slave Božić

by KATARINA GOLUBIĆ

Pages 2 and 3 of 7

Kako lisice slave Božić?
Tekst i ilustracije osmislili učenici 1.a razreda OŠ NOVO ČIČE
Uč. Katarina Golubić
Loading...
DUBOKO U ŠUMI ŽIVE LISICE S MEKIM NARANČASTIM KRZNOM.KAD PADNE PRVI SNIJEG, ONE SE IGRAJU IGRU SKRIVAČA. KRZNO IM SE ZABIJELI PA IH JE TEŽE VIDJETI. NAJVIŠE SE VOLE SKRIVATI U DEBELOM SNIJEGU JER MOGU RADITI TUNELE I RUPE.
CIJELA ŠUMA SE IGRA S NJIMA SKROZ DO MRAKA KADA IDU KUĆAMA SPREMATI SE ZA DOLAZAK MEDVJEDA DJEDA BOŽIĆNJAKA.
Loading...
Loading...
LISICE SU NAJBRŽE I PRVE POŽURE KUĆI, A OVE GODINE SE JAKO VESELE JER SU SE DOGOVORILE S VJEVERICAMA DA ĆE SLAVITI BOŽIĆ U NJIHOVOJ KUĆICI NA DRVETU.
LISICE SU DONJELE POKLONE,PERJE I UMJETNE PAHULJICE DA UKRASE KUĆICU, A VJEVERICE JU UKRAŠAVAJU S ŽIREVIMA I LJEŠNJACIMA.
MAME LISICE ODLUČILE SU ZA VEČERU SPEĆI PICEKA S MLINCIMA, A DJECA LISICA I VJEVERICA POSKRIVEĆKI JEDU KOLAČIĆE S LJEŠNJACIMA I ORASIMA.
DOK SVI ČEKAJU SVI ČEKAJU MEDU BOŽIČNJAKA, MALE LISICE SU SE SJETILE DA BI SE MOGLI GRUDATI NA GRANAMA. MALA LISICA LUNA POGODILA JE VJEVERICU BRUNU TAKO JAKO DA JE PALA S GRANE U SNIJEG, A VIDIO JOJ SE SAMO REP. TKO ZNA DO KAD BI BRUNA BILA S GLAVOM U SNIJEGU JER SE NIJE MOGLA IZVUĆI, DA JOJ U POMOĆ NIJE PRISKOČIO MEDO DJED BOŽIČNJAK. ON JU JE POVUKAO ZA REP I PODIGAO U ZRAK. "DJEDICE, PA TI SI ME SPASIO!" REKLA JE VJEVERICA. ON SE NASMIJAO I PODIGAO JU K LISICAMA NA GRANU TE UZVIKNUO: "SRETAN BOŽIĆ VESELIM LISICAMA I VJEVERICAMA!"
LISICE SU TADA SKOČILE K MEDI BOŽIČNJAKU I PITALE GA GDJE SU NJIHOVI POKLONI, A ON IM JE REKAO: " KAD TAKO VOLITE IGRE I IGRU SKRIVAČA, SAKRIO SAM SVE POKLONE U ŠUMI!
LISICE SU TRAŽILE POKLONE CIJELU NOĆ I OTVARALE IH DO JUTRA. BIO JE TO BOŽIĆ ZA PAMĆENJE.
PrevNext