Book Creator

Copiii-miei

by Ioana Serban

Cover

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
COPIII - MIEI
Am pasit pragul scolii in urma cu 8 ani…
Ne luam astazi ramas-bun de la profesori si de la colegi mai inalti, mai frumosi, mai visatori, mai independenti. Zburam unul cate unul din Cuibul de la scoala, acolo unde am fost  formati, indrumati, ocrotiti, iubiti. Din copii am devenit adolescenti, fiecare cu idealul sau. Oricat de greu ne va fi uneori, stim  acum ca fiecare dintre noi are o stea sus pe cer, care-l vegheaza…

Simona, sefa noastra de promotie, a dat mereu ora exacta. Ambitioasa clasei, suava si delicata ca primavara, puternica si dedicata cunoasterii lucrurilor care se vad si lucrurilor care doar se simt, le-a fost colegilor un model demn de urmat, iar noua, profesorilor, copilul care ne-a predat lectia bunatatii, frumusetii interioare , lectia eu-lui care creste in sine pentru a-i iubi si sprijini pe ceilalti in drumul lor.

Manuela,fetita noastra in cautarea identitatii , indragostita de ideea  de-a apartine unui loc si unui om. Iti dorim sa-ti gasesti Drumul in viata , sa faci alegeri corecte, sa ai puterea sa spui “Da” sau “Nu” si sa devii peste ani o femeie puternica, stapana pe ea!

Irina,fluturasa noastra draga, rebela si cocheta clasei. Copilul nostru abisal, in care s-a strans toata Tineretea cu toate dilemele ei, cu dureri de nesuportat si bucurii fara margini. Avem incredere in judecata ei si suntem singuri ca va face alegeri de viata responsabile. Diriga te-a iubit mereu, chiar daca te-a certat groaznic de vreo  2 ori…

Alexandra,interiorizata, discreta si modesta, ascunzand privirilor straine o mare sensibilitate si noblete sufleteasca. Inteligenta esti, frumoasa esti, iti dorim sa alegi ce ti se potriveste in viata si sa-ti dea D-zeu un gram in plus de noroc bun!

Andrei,frumos si inalt ca bradul, un copil cu o educatie de nota 10. Suntem siguri ca vei avea un Drum lin in viata,pentru ca-l meriti!

Mihaela, copilul nostru drag, blanda si cinstita ca o mieluta. Faptura ta curata , jumatate-copil, jumatate-inger, te va ajuta sa razbati in viata, sa treci peste clipele grele si sa fii fericita!

Cristinusa noastra iubita! Parintii tai ti-au dat inteligenta, gratia unei balerine si caracterul puternic, D-zeu a pus in tine harul de-a lumina pe cei din jur si a straluci in tine insati.

Florina, sefa clasei, unul dintre stalpii nostri de sustinere. A avut rolul de indrumator, a strans colectivul in situatii de criza si l-a coagulat in jurul valorilor noastre comune, ne-a fost bunicuta moralizatoare, mama care ne-a certat si ne-a impacat, colega pe care ne-am putut baza mereu. Am vazut-o crescand frumos sub ochii nostri, transformandu-se intr-o adolescenta superba si stapana pe ea, un model pentru noi toti .

Cristina,adolescenta noastra cu pletele sarutate de vant, in cautarea prieteniei adevarate si aflata la varsta primilor fluturi in stomac. Rebela cu o cauza, luptand pentru adevarul ei, si-a conturat frumos personalitatea pe parcursul gimnaziului. Iti dorim succes! 

Dumitru, copilul- nostru-miel. Bland si bun si oamenii si cu animalele deopotriva, indragostit de natura si de creaturile ei inocente. Luam cu noi, oriunde ne-ar duce viata, calutii tai blanzi, nechezand prietenosi din toate desenele tale!

George,pofticiosul clasei, un model de toleranta umana si de respect  fata de ceilalti . Avem mare incredere in tine, o felicitam pe scumpa ta mama pentru educatia data copiilor dumneaei si pariem toate cartile pe tine, ca vei fi un barbat si un tata de familie de nota 10!

Elena,copilul adevarului cu orice pret, un exemplu de modestie, curaj si onoare. Iti dorim un Drum care sa incapa frumusetea ta launtrica!

Prunisorul meu drag… Intamplarea si , poate, destinul, au facut ca anul acesta mama ta sa-ti fie si diriginta. Sper ca ai invatat ca putin efort, o tona de ambitie si insotirea cu oameni adevarati sunt cheia pentru a reusi in viata si a te simti bine in pielea ta. Sper ca ai invatat ca nu exista “Nu pot”, “Nu stiu”, ci numai “Nu vreau” si “Nu-mi pasa”. Nu-mi ramane decat sa-ti spun, ca tuturor colegilor tai: “Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care-l cauti nu exista inca, fii sigur ca D-zeu il va crea  intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala”.
                      - Ce mai lume de pitici!

- Taci din gură, să n-o strici!

                      -Mângâie-i cu umbra! Poţi?

                       -Dacă sufli, zboară toţi!

                        -Ce mai lume de cuvinte!

                  - Stăm sau mergem înainte?


"Orice forme ar lua soarta,
Cat de dulci ori de sarate,
Thought Bubble
Speech Bubble
Eu oricum voi sti sa caut
Doar trairi adevarate"
Thought Bubble
Triangle;
Lasa o urma de eleganta si loc de "Buna ziua" oriunde te-ar purta pasii...

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator

PrevNext