Book Creator

Szent Márton

by Vallás Tanárnő

Cover

Loading...
Loading...
SZENT MÁRTON
MÁRTON ÉLETE
Márton, Pannónia területén született, Kr. u. az IV. században. Szülei pogány hitben nevelték, de a kis Márton hallott Jézus Krisztusról, akiről azt mondták keresztény barátai, hogy Isten Fiaként lehajolt minden szükségben szenvedőhöz, és a legbűnösebb embereket sem vetette meg.
A kis Mártont mindez nagyon érdekelte. Szerette volna megismerni a bátor Isten Fiát, aki nem félt még a legszörnyebb haláltól sem, és akinek hatalma volt feltámadni.
Szülei azonban nem nézték jó szemmel, hogy elfordul a Római Birodalom hitétől. Apja hatására 15 éves korában beállt a római légióba, hogy katonai szolgálatot teljesítsen. Bár még nem volt megkeresztelkedve, de katona évei alatt is megpróbált Krisztus példája szerint élni.
LEGENDÁJA
Kemény, zord tél köszöntött Galliára. Az erős hófúvás és a szokatlan fagy sok ember életét követelte. Aki tehette ki sem mozdult otthonából. A római katonák úton voltak, szolgálatot teljesítettek. Márton is közöttük volt. A katonák vékony öltözete kevés volt ehhez a fagyhoz, Márton mégsem panaszkodott.
Egyszer csak Márton lova megbotlott egy hókupacban. A bucka alatt egy félig megfagyott, ruhátlan koldus feküdt. Mártonnak megesett a szíve rajta, és ketté vágta egyetlen melegítő ruhadarabját, a köpönyegét. A koldusra terítette és így megmentette annak életét.
Éjszaka álmot látott, az Úr Jézus jelent meg neki abban a köpönyegdarabban, amit ő a koldusnak ajándékozott.

"Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim
közül eggyel is tettetek, velem tettétek." Mt 25,40
Oldd meg a feladatokat! Kattints a linkre!
PrevNext