Book Creator

141 годишнина

by Miglena Velyachka

Cover

Loading...
Тази година Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ чества 140 години от откриването на Гимназията в град Солун (1880 г.) и 100 години от установяването ѝ в Благоевград (1920г). 140 и 100 са числа, които задължават и обединяват учители и ученици да отбележат по един неповторим начин, богатата история на своето училище. Заради създалата се ситуация събитието бе отбелязано онлайн.
С голямо желание и с разнообразни идеи педагози и ученици създадоха видеоклип, представящ различните таланти, развивани през годините на обучение в Гимназията.
Директорът г-н Марин Митов в емоционално обръщение към бившите и настоящите възпитаници на дълголетната Солунска гимназия изтъкна ролята ѝ през годините като средище на знанието и гарант за успех на бъдещи специалисти от различни области. 
Педагогическият екип на училището отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, и за да не се нарушава традицията, бе организирано тържественото изпращане на учениците от 12. клас.
Те се сбогуваха с училищното знаме и го предадоха на бъдещите дванадесетокласници със заръката да го пазят чисто и неопетнено. 
PrevNext