Book Creator

Ghid de dezvoltare durabila pe intelesul adolescentilor

by Budu Catalin, Basu Mihaela

Pages 2 and 3 of 57

Comic Panel 1
ghid
Comic Panel 2
de dezvoltare durabila pe intelesul adolescentilor
Loading...
Loading...
Loading...
Autori:

Iulian Cătălin Budu
Andra Prisacaru
Adina Ariton
Tudor Savin
Alexia Matei


coordonator:
prof. Mihaela Băsu
Loading...
DISCLAIMER:
Acest ghid prezintă doar punctul de vedere al autorilor și Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru conținutul acestuia.
Loading...
cuprins
Loading...

1. Introducere
2. Scopul și contextul apariției Agendei 2030
3. Obiectivele dezvoltării durabile
4. Competente cheie pentru implementarea ODD-urilor
5.Implicarea adolescenților în Educația pentru dezvoltare Durabilă
Loading...
introducere
Pentru a crea o lume mai sustenabilă și a se angaja în probleme legate de sustenabilitae conform celor descrise în Ţelurile Dezvoltării Sustenabile (ODD-uri), adolescenții trebuie să devină factori de schimbare pentru sustenabilitate.
Ei au nevoie de cunoștinţe, aptitudini, valori și atitudini care să-i motiveze să contribuie la dezvoltarea sustenabilă.
Scopul si contextul aparitiei
Agendei 2030
La 25 septembrie 2015, Adunarea Generală ONU a adoptat Agenda 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, un cadru global pentru redirecționarea umanității către o cale sustenabilă.
Esența Agendei 2030 o reprezintă cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) care descriu provocările majore ale dezvoltării umanității.
Scopul celor 17 ODD este de a asigura o viață sustenabilă, pașnică, prosperă și echitabilă pe pământ pentru toată lumea, în prezent și în viitor.
(Sursa: http://www.un.org/sustainable
development/sustainable-
development-goals)
obiectivele dezvoltarii durabile
Obiectivele acoperă provocările globale care sunt cruciale pentru supraviețuirea umanității și stabilesc limite de mediu și praguri critice pentru utilizarea resurselor naturale.
Ele abordează o gamă de nevoi sociale incluzând educația, sănătatea, protecția socială și oportunitățile de locuri de muncă, tratând în același timp schimbările climatice și protecția mediului.
ODD-urile abordează barierele sistemice cheie pentru dezvoltarea sustenabilă cum ar fi inegalitatea, modele de consum nesustenabile, capacitatea instituțională slabă și degradarea mediului.
1. Fără sărăcie: eradicarea sărăciei în toate formele sale, pretutindeni în lume.
2. Zero Foametei: eradicarea foametei, realizarea securității alimentare și a nutriției îmbunătățite și promovarea agriculturii sustenabile.
PrevNext