Book Creator

Revista nº3 PEE AS

by Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià PEE AS

Cover

Loading...
Loading...
FEM PINYA!
Loading...
Loading...
Nº 3
Loading...
Loading...
ÍNDEX
 1. Presentació - pag.1
 2. Joves d'Alguaire - pag. 2-3
 3. Provocacions a l'Escola Bressol Bambarol - pag. 4-5
 4. Obertura de l'Escola d'Almenar per la Castanyada - pag. 7-8
 5. L'hort de l'Institut d'Almenar - pag. 9-11
 6. Setmana de la Salut i la Prevenció a l'Escola Pinyana - pag.12-13
 7. Fira del préssec a la Llar d'Infants Les Llavoretes - pag. 14
 8. Let's meet in Europe - pag. 15-16
 9. L'essència de la tradició - pag. 17-18
 10. Celebrem la Castanyada i Halloween a Alfarràs - pag. 19-21
 11. La família i la llar - pag. 22-23
 12. Celebrem Santa Cecília -pag. 24
 13. Escola Agrària d'Alfarràs visita una granja intel·ligent 5.0 - pag. 25-27
 14. Els beneficis de l'esport en la salut mental d'infants i joves - pag. 28-30
 15. Prevenim l'addicció a les pantalles - pag. 31-32
 16. Agenda de Nadal - pag. 33-35
 17. Felicitació de Nadal - pag. 36
 18. Col·laboracions i agraïments - pag.37 1. Presentació
La tercera edició de "Fem Pinya", acabada de sortir del forn, ja és apunt per a tots vosaltres.
La trobareu plena d'informació i d'activitats del nostre territori: Alfarràs, Alguaire i Almenar.

Recordem que "Fem Pinya" va néixer fa un any amb l'objectiu de fer visible el gran potencial de l'Alt Segrià i pensant amb tots els agents integrants.

És la revista de tots i per a tots!
Per aquest motiu esperem que us poseu còmodes, l'obriu amb ganes de llegir i us endinseu en els articles que ens han fet arribar!
Som-hi!
1
2.
Joves d'Alguaire - Jornada solidària

El 21 d’octubre, l’Associació Joves Alguaire ens unim a l’Associació Contra el Càncer d’Alguaire per sumar-nos a una bona causa, realitzant així una jornada solidària. La jornada consisteix en una tarda i nit plena d’activitats, entre les quals destaquem un escape room, una sala plena de racons per a jugar, el sopar popular i la festa nocturna.

2
Els Joves d’Alguaire col·laborem en el muntatge i l’organització d’aquest dia tan simbòlic, ajudant a preparar cada detall i, especialment, la festa de la nit. En aquesta, els diners recaptats a la barra són íntegrament destinats a l’ACC i en benefici de les colònies d’estiu de la Vall d’Aran, a les quals hi assisteixen 99 infants que conviuen amb el càncer.
L'objectiu d'aquestes colònies és millorar la qualitat de vida dels infants i joves que pateixen la malaltia, afavorir l‘expressió emocional i l’ajuda entre iguals.


En nom dels joves del poble agraïm poder col·laborar-hi de forma desinteressada, així com formar part d'aquests tipus de projectes que estan destinats a ajudar, millorar i beneficiar aquells que ho necessiten o que només volen passar una bona estona.

3
3.
Provocacions a l’ Escola Bressol Bambarol

Una de les metodologies que utilitzem a l’escola bressol són les provocacions. Durant l'inici de curs hem treballat mitjançant aquestes propostes.

Les provocacions són activitats proposades i preparades amb la intenció de provocar. Són una invitació, un suggeriment que convida els infants a participar i a explorar, i per tant, a aprendre mitjançant el descobriment de manera lliure i espontània segons els interessos i el moment evolutiu de cada infant.

En cada provocació se seleccionen diferents materials en funció de les necessitats i interessos dels nens i nenes. Aquests materials són majoritàriament naturals i aporten informació sensorial, que poden combinar entre si, i permeten expressar-se. Donem importància als elements naturals (pinyes, fulles, fustes, paper trinxat, cartrons...) i ho combinem amb materials reciclats (taps, pots, rolls wc, recipients...). Són materials oberts que no tenen una finalitat determinada i poden tenir diferents usos.
4
PrevNext