Book Creator

ΚραυΓΗΣ απόηχος

by Lena Deretzi

Pages 2 and 3 of 24

Loading...
Παραμύθι ν' αρχινήσει...
Loading...
Loading...
Loading...
Η φοβερή επίθεση του υποχθόνιου Βασιλιά
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Της Νίκης Δημοπούλου

Μια φορά-κι ας ελπίσουμε να μην υπάρξει άλλη- και έναν καιρό επισκέφθηκε την γη μας ένας ιός, αλλά όχι οποιοσδήποτε ιός, ο βασιλιάς των ιών, ο Κορωνο-ϊός.

Ήταν φοβερός και τρομερός, ισχυρός, ύπουλος και πολύ πολύ μεταδοτικός. Βέβαια, τη γη, την είχαν επισκεφθεί και άλλα πολλά ξαδέρφια του Κορωνοϊού. Εξωτερικά ήταν τρομακτικός, σιχαμερός και άσχημος. Μόνο οι γιατροί μέσα απ’ το μικροσκόπιο τον έβλεπαν. Έλεγαν, πως είχε μια πράσινη κορώνα φτιαγμένη από μύξες, φλέγματα, σάλια και μολυσμένα σταγονίδια.

Μια μέρα αποφάσισε μαζί με τα αδέρφια, τα ξαδέρφια, τους θείους του και όλους του, τους συγγενείς να επιτεθεί στη γη. Το σχέδιο του ήταν ύπουλο και κακό.

"Η Γρίπη θα παρακολουθεί τους ανθρώπους έναν χρόνο, όταν δε θα τηρούν σωστά τα μέτρα υγιεινής θα εμφανιστώ εγώ και θα τους κάνω τη ζωή δύσκολη", είπε ο Κορωνοϊός, χαμογέλασε υποχθόνια και έφυγε. Οι υπόλοιποι ιοί τον ακολούθησαν γελώντας χαιρέκακα.

Οι μήνες περνούσαν γρήγορα και μοιραία για τους δύσμοιρους τους ανθρώπους, αλλά χαρωπά για τους φρικτούς ιούς. Και τότε, ήρθε η μέρα που η κακιασμένη Γρίπη ενημέρωσε τον Κορωνοϊο πως μπορούσε να εισβάλει ελεύθερα στον πλανήτη μας. Ο Κορωνοϊος χωρίς να περιμένει στιγμή, εκσφενδονίστηκε με ταχύτητα φωτός απ’ την βρώμικη πόλη του, την Μικροβιούπολη.

Όταν ο αόρατος ιός έφτασε και πάτησε τα σιχαμερά του πόδια στη γη, άρχισε να σκορπάει το χάος. Τα νοσοκομεία είχαν ξεχειλίσει από ασθενείς, στα μικροβιολογικά μελετούσαν τους αρρώστους που είχαν όλοι παρόμοια συμπτώματα, οι επιστήμονες δεν ήξεραν τι οδηγίες να δώσουν στους ανθρώπους. Βέβαια, υπήρχαν και κάποιοι γιατροί, που με τις τρελοθεωρίες τους μπέρδευαν τους αμόρφωτους. Γενικώς, στη γη επικρατούσε πα-νι-κός .

Ο Κορωνοϊος, όμως, δεν ήταν και τόσο έξυπνος ώστε να γνωρίζει πως είχε και αντιπάλους. Αυτοί οι καλοί φίλοι των ανθρώπων έσπευσαν να τους βοηθήσουν και να πολεμήσουν μαζί αυτόν τον σχεδόν ανίκητο ιό . Και δεν ήταν άλλοι από: τον Αφρούνη το σαπούνι, τη Σάσα τη μάσκα, την Τασούλα την αποστασούλα, τον Αντισηπτικούλη και τον Ζεστονερούλη, τα δίδυμα αδέρφια ,που μαζί με τον Αφρούνη κυνηγούσαν τον κακό ιό. Η Τασούλα η αποστασούλα και η Σάσα η μάσκα συγκέντρωναν όλες τους τις δυνάμεις για να προστατεύσουν τους ανθρώπους. Έχτιζαν αόρατα τείχη, έπαιρναν τις ατσάλινες ασπίδες τους ,τα κοφτερά σπαθιά τους και συνέτριβαν τον ιό. Άλλοτε ήταν πολύ κουρασμένες και ο Κορωνοϊός τις νικούσε , κατέστρεφε το γερό τους τείχος και έσπερνε τη βρωμιά ,τον ιό, το χάος και τον φόβο…

Όμως , σιγά σιγά οι άνθρωποι τον συνήθισαν, έγιναν πιο δυνατοί, τον αντιμετώπιζαν πιο εύκολα και το πιο σημαντικό, στο σώμα τους κυλούσε αίμα αισιόδοξο, στα μάτια τους ήταν ζωγραφισμένη η ελπίδα, η καρδιά τους χτυπούσε ανυπόμονα με γοργό ρυθμό, τον ίδιο ρυθμό που έλεγε "ΘΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!" Όλα αυτά τα έβλεπε ο Κορωνοϊός και συγχύζονταν , μα μόλις το καλοσκεφτόταν γελούσε κι ανταποκρίνονταν "ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ". Μέχρι που οι έξυπνοι, τετραπέρατοι, μορφωμένοι ιατροί ανακάλυψαν το εμβόλιο. Στην αρχή οι άνθρωποι δεν το εμπιστευόντουσαν καθώς ήταν νέο. Με τον καιρό όμως έγινε ο αρχηγός των καλών μας βοηθών και κατέκτησε την εμπιστοσύνη των περισσότερων.

Κι έτσι ο Κορωνοϊός άρχισε να εξασθενεί, να χάνει τις δυνάμεις του και να συρρικνώνεται τόσο πολύ που είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Τώρα πια δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια ίωση, ήταν αντάξιος με όλους του τους συγγενείς. Οι άνθρωποι πήραν και αυτοί ένα μάθημα και τώρα πια είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν εύκολα άλλες τυχόν επιθέσεις από διάφορα μικρόβια.

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς - ευχόμαστε- καλύτερα!!!
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Το χρονικό της Πανδημίας
Loading...
Παγκόσμια ανησυχία
Loading...
Της Λίνας Νάκα


  Στα τέλη του Δεκεμβρίου 2019 σε μια αγορά στη Γουχάν της Κίνας εμφανίστηκαν ύποπτες περιπτώσεις πνευμονίας και οι Κινέζικες αρχές ανακοινώνουν ότι πρόκειται για την προέλευση νέου ιού. Στις 1 Ιανουαρίου η αγορά έκλεισε, ενώ στις 21 ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε στην Κίνα. Στις 23 η Γουχάν μπαίνει σε καραντίνα όπως και οι δίπλα πόλεις στις 24.
  Τα πρώτα κρούσματα έξω από τα σύνορα της Κίνας βρέθηκαν στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα και στην Ταϊλάνδη στις Η.Π.Α. Το πρώτο κρούσμα που εμφανίστηκε ονομάστηκε ‘’ασθενής 0’’. Στις 2 Φεβρουαρίου καταγράφηκε στις Φιλιππίνες ο πρώτος θάνατος.
Το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη εμφανίστηκε στη Γαλλία όπως και ο πρώτος θάνατος στις 14 Φεβρουαρίου. Ο Κορονοϊός έφτασε και στη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία, όπου ήρθε ο φόβος και η απειλή σε όλους μας γιατί όπου να ΄ναι θα νιώθαμε τη νόσο πολύ κοντά μας.
Στην Ελλάδα ο Κορονοϊός μας χτύπησε την πόρτα στις 26 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας κήρυξε το Ελληνικό lockdown στις 23 Μαρτίου. Η Ιαπωνία μια μέρα μετά ανέβαλε τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο 2020 και τους μετέφερε για το καλοκαίρι του'21.
Μέχρι τον Απρίλιο οι θάνατοι έφτασαν παγκοσμίως τις διακόσιες χιλιάδες. Μετά από αρκετή ταλαιπωρία βρέθηκαν τα εμβόλια της νόσου Covid-19 με τον πρώτο εμβολιασμό που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει αρκετές μεταλλάξεις του Κορονοϊού με τελευταία την ‘’Ο2’’ και την πιο ήπια.
Comic Panel 1
Loading...
Δύσκολα χρόνια
Loading...
Της Ανίσας Σεχιτάι

Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά και πολύ δύσκολα για όλους. Μια μέρα, καθώς γυρνούσα από το σχολείο, στις ειδήσεις έδειχναν για έναν νέο ιό που λεγόταν Κορονοϊός. Λίγες μέρες αργότερα τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά έκαναν μάθημα μέσω διαδικτύου. Δε μπορούσαν να βγουν έξω αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Άνοιξαν τα σχολεία και τα παιδιά προσέρχονταν αναγκαστικά με μάσκα και τη δήλωση του self-test. Οι μεγάλοι θα έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο για να είναι ασφαλείς.

Πολλά τα κρούσματα που παρουσιάζονταν κι αυτό δεν ήταν καλό για καμία χώρα. Όλη αυτή η διαδικασία συνεχίζεται σχεδόν τρία χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν άλλαξαν και πολλά από τα μέτρα. Όμως πολλά άτομα έχασαν τη ζωή τους, πολλοί νόσησαν ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετοί που δεν έχουν βγει θετικοί στον ιό.