Book Creator

eTwinning o frumoasă poveste

by Cornelia Mot

Pages 30 and 31 of 75

Loading...
Loading...
Educația pentru știință și matematică în perioada timpurie ocupă un loc important pentru a sprijini învățarea copilului și pentru a-i satisface curiozitatea față de diversele materii care pot apărea în viața de zi cu zi. Acesta este și motivul pentru care am acceptat cu plăcere să mă implic co-fondator în proiectul eTwinning ”Integrated Science-Mathematics Activities”, ce a debutat la începutul anului 2023 în colaborare cu parteneri
din Turcia și România. Proiectul a urmărit ca preșcolarii să-și dezvolte abilitățile de cercetare și de a pune întrebări, de învățare prin experiență, precum și însușirea unor concepte științifice de bază prin îmbinarea activităților de știință și matematică după programul educațional GEMS.
Educația GEMS, pe care am cunoscut-o datorită mentorului și partenerului meu care a inițiat proiectul, le permite copiilor să devină conștienți și să învețe cu metoda explorării supravegheate în educația științifică. Explorarea supravegheată pune accent pe participarea copilului la învățarea după bunul plac și la învățarea văzând și explorând. Este un program de antrenament confortabil care oferă o educație de calitate.
Scopul proiectului nostru a fost ca prin activități distractive, copiii să înceapă să dezvolte interes pentru știință și matematică și astfel să facă primii pași către gândirea științifică. Copiii au fost ghidați  pe parcursul proiectului să descopere cunoștințele noi prin explorare, să pună întrebări, și-au dezvoltat cunoștințele de la concret la abstract și conexiunile dintre acestea prin experiență și analiză critică.
Activitățile au fost dinamizate cu ajutorul instrumentelor Web2 cu care preșcolarii au fost familiarizați. Pe parcursul proiectului au fost abordate informații despre buburuze, pinguini, viața furnicilor și oul ca sursă de viață și nevoie cotidiană.




 




Loading...
Proiect eTwinning
”Integrated Science-Mathematics Activities”





Loading...

Prof. Vulpeș Daniela, Grădinița cu Program Prelungit ”Floarea-Soarelui” Reșița. Județul Caraș Severin


Loading...
ANUL I , NR. 1, IANUARIE 2024 - ISSN 3008-6345 ISSN-L 3008-6545
Loading...
29
Loading...
Scopul proiectului nostru a fost ca prin activități distractive, copiii să înceapă să dezvolte interes pentru știință și matematică și astfel să facă primii pași către gândirea științifică. Copiii au fost ghidați  pe parcursul
proiectului să descopere cunoștințele noi prin explorare, să pună întrebări, și-au dezvoltat cunoștințele de la concret la abstract și conexiunile dintre acestea prin experiență și analiză critică. Activitățile au fost dinamizate cu ajutorul instrumentelor Web2 cu care preșcolarii au fost familiarizați. Pe parcursul proiectului au fost abordate informații despre buburuze, pinguini, viața furnicilor și oul ca sursă de viață și nevoie cotidiană.  Toate activitățile au fost organizate astfel încât să sprijine cercetarea, învățarea prin descoperire, gândirea critică, analiza de probleme și emiterea unor judecăți de valoare care au contribuit a dezvoltarea abilităților celor mici și a unei atitudini pozitive și motivante  față de matematică și știință.
Colaborarea noastră a fost facilitată de platforma ESEP, pagina de facebook a proiectului, grupul de whatsapp, în care am stabilit scopul proiectului și cum îl vom duce la îndeplinire, familiarizându-i pe parteneri cu programul educațional GEMS. Preșcolarii au avut ocazia să își cunoască partenerii-copii, împreună cu care au realizat un ghid interdisciplinar altemelor abordate, au redat plastic numele proiectului, au marcat  eTwinning Day și au creat o poveste.
Având în vedere vârsta mică acopiilor incluși în proiect am căutat ca activitățile să fie captivante, distractive, cu asocieri la viața cotidiană a preșcolarilor și le-am permis să facă observații și cercetări. Am folosit mijloace și materiale didactice interesante pentru a-i provoca să încerce activități noi, să cerceteze, să găsească soluții laîntrebări și să prezinte informațiile descoperite.Toate temele abordate în proiect au fost interesante  pentru copii, aceștia implicându-se activ în realizarea sarcinilor.







 




Loading...
ANUL I , NR. 1, IANUARIE 2024 - ISSN 3008-6345 ISSN-L 3008-6545
Loading...
30