Book Creator

eTwinning o frumoasă poveste

by Cornelia Mot

Pages 28 and 29 of 75

Loading...
  • abilitatea de a cultiva valori umane în contexte cotidiene acasă sau la şcoală;
  • abilitatea de înţelege mesaje orale, iniţierea, susţinerea şi încheierea unor conversaţii, în limba engleză;
  • competenţe sociale şi civice prin formarea unei percepţii bazate
pe toleranţă, diversitate şi dialog intercultural;
  • abilităţi de a folosi instrumente digitale pentru a produce, prezenta şi înţelege informaţii;
  • competenţe de utilizare a TIC
Partenerii au implementat sugestii sau idei proprii. Ei au făcut schimb de idei, au prezentat rezultatetele activităților desfășurate pe spațiul virtualESEP/eTwinning. Fiecare participant a desfășurat la clasă activități practice, care au fost organizate  în aplicațiile Web.2.0. Padlet, Wakelet, Prezi sau Bookcreator, facilitând schimbul de bune practici educaţionale  şi contribuind la dezvoltarea capacităţii instituţiilor şcolare de a oferi servicii educaţionale la standarde europene. La toate activităţile şi la toate instrumentele web 2.0 folosite în proiect  am colaborat cu partenerii implicaţi. În acest mod, folosind diferite aplicaţii, am realizat o bibliotecă online a activităţilor noastre colaborative, după cum urmează:
  • Greetings
  • Our responsabilities
  • Love
  • Share
  • Respect for differences
  • Environmental awareness
  • The acrostic poem of the project
  • The games of our project
  • Our collaborative book




 




Loading...
ANUL I , NR. 1, IANUARIE 2024 - ISSN 3008-6345 ISSN-L 3008-6545
Loading...
27
Loading...
Prin activităţile eTwinning elevii sunt solicitaţi să realizeze prin colaborare produse care sunt vizibile astfel într-un spaţiu comun. Produsele finale ale proiectului le-au obţinut folosind instrumentele web.2, cele oferite de ESEP/eTwinning, dar și altele, cum ar fi Jigsawpuzzle, Chatterpix Kids, Learningapps, Wordwall, Wakelet, Bookcreator, Prezi, Kahoot, Ourboox.
Acest fapt a facilitat atât procesul de învăţare, dar în acelaşi timp i-a ajutat să sesizeze importanţa colaborării între participanţii la proiect şi a acceptării diferenţelor de opinie. Valorile umane similare au fost cele care au ghidat ȋntreaga colaborare pentru a obţine reuşita.
În prima parte a proiectului elevii s-au prezentat în twinspace și au ajutat  la crearea logo-lui proiectului. În luna decembrie a avut loc o întâlnire online cu elevii participanţi în proiect. O activitate plăcută și utilă a fost cea în care am discutat despre Crăciun şi Anul Nou şi am realizat felicitări dedicate acestui eveniment, felicitări care au fost trimise altor elevi participanţi la proiect. O altă activitate la care elevii au lucrat ȋmpreună a fost cea ȋn care unii au avut de redactat un slogan pentru o anumită valoare umană, iar alţii au realizat un desen adecvat sloganului.
Fiindcă au lucrat împreună cu colegii lor din alte țări i-a făcut mai motivați, mai curioși în a afla lucruri noi. Competenţele dezvoltate de către elevi au contribuit la creşterea stimei de sine. Ȋmbunătăţirea abilităţilor desocializare şi comunicarea, dezvoltarea creativităţii, a imaginaţiei elevilor, a competenţelor TIC, a lucrului în echipă sunt cele mai importante realizări ale acestui proiect. Tocmai de aceea, participarea la un proiect e-Twinning reprezintă o modalitate modernă, atractivă și eficientă de predare învățare. Din punctul meu de vedere, experiențele de realizare a activităților de învățare descrise conduc la o singură concluzie: participarea la proiectele eTwinning aduce un plus de calitate procesului de predare-învățare.





 




Loading...
Loading...
ANUL I , NR. 1, IANUARIE 2024 - ISSN 3008-6345 ISSN-L 3008-6545
Loading...
28