Book Creator

eTwinning o frumoasă poveste

by Cornelia Mot

Pages 26 and 27 of 75

Loading...
Povestea mea eTwinning




Loading...

Prof. Duman Mihaela Elena. Liceul Teoretic Traian Lallescu Hunedoara, Județul Hunedoara

Loading...
Abordarea învățării prin proiecte, în special într-un context internațional, îi motivează în plus pe elevi, le dezvoltă atât competențele științifice, lingvistice cât și cele de comunicare. Se știe că platforma europeană ESEP/https://school-education.ec.europa.eu/en este disponibilă gratuit pentru toate şcolile din învăţământul preuniversitar și implicit pentru toți profesorii, indiferent de disciplina predată. Prin intermediul platformei,utilizatorii au acces la o reţea europeană în cadrul căreia pot
propune și desfășura proiecte internaţionale pe anumite teme. Una dintre cele mai importante dimensiuni ale acestei platforme este colaborarea dintre profesori, elevi, școli, părinți și autoritățile locale. În cadrul eTwinning, profesorii lucrează împreună și organizează activități pentru elevii lor. Astfel, ei au un rol activ, interacționează, analizează, iau decizii, se respectă reciproc și dobândesc competențe specifice.
Ȋn anul şcolar trecut am participat cu elevii clasei mele la proiectul eTwinning ,,We are valuable with values”, alături de parteneri din Macedonia de Nord, Grecia, Republica Moldova, Turcia şi Italia.
Scopul acestuia ȋl reprezintă posibilitatea de a le oferi copiilor ocazia de acunoaşte tradiţiile, obiceiurile, limba, cultura, literatura, religia, arhitectura, ȋmbrăcămintea şi mâncăruri tradiţionale specifice altor popoare. Valorile umane dobândite ȋncă din copilărie modelează viitorul oricărei persoane, deci recunoaşterea şi promovarea valorilor similare şi/ sau apropiate de către elevii care au crescut ȋn culturi diferite are o importanţă deosebită, deoarece modelează viitorul oricărei persoane. Suntem  apreciaţi de cei din jur prin prisma valorilor noastre.




 




Loading...
ANUL I , NR. 1, IANUARIE 2024 - ISSN 3008-6345 ISSN-L 3008-6545
Loading...
25
Loading...
Am urmărit pe parcursul derulării proiectului realizarea următoarelor obiective educaţionale:    
  • îmbunătăţirea abilităților de socializare și comunicare;
  • recunoașterea și să promovarea valorilor similare și/sau apropiate ale elevilor care cresc în culturi diferite;
  • asigurarea unităţii îmbinând valorile dreptății, prieteniei, dragostei, respectului pentru diferențe și responsabilitatea cu activitățile culturale;
  • dezvoltarea creativităţii şi a imaginaţiei, pentru a crea produse originale;
  • implicarea familiei în procesul de predare-învăţare, oferind părinţilor ocazii de a petrece timp de calitate cu copiii lor.
Atingerea acestor obiective a fost posibilă în condiţiile în care am utilizat la clasămai multe forme de organizare a colectivului de elevi, mai precis munca independentă, munca pe grupe/echipe restrânse, dar şi lucrul în perechi. Elevii mei sunt în clasa ȋntâi, aşa că am folosit în timpul activităţilormetode şi tehnici tradiţionale de lucru, dar mai ales metode şi tehnici moderne, activ-participative: brainstorming-ul, ştiu/ vreau să ştiu/ am învăţat, jurnalul cu dublă intrare, explozia stelară, ciorchinele, cadranele, diamantul, metoda Frisco, turul galeriei, cubul, bulgărele de zăpadă (piramida), mozaicul (jigsaw), discuţia, problematizarea, proiectul, studiul de caz.
Activitățile proiectului au vizat, cu precădere, dezvoltarea şi ȋmbunătăţirea abilităților de socializare și comunicare și consolidarea acestor abilități prin activități practice, arătând posibilitatea de a asigura unittea ȋmbinând valorile dreptăţii, prieteniei, dragostei şi a respectului faţă de diferenţele culturale. Astfel, pe parcursul activităţii de proiect, elevii mei au dobândit următoarele competenţe şi abilităţi cheie:




 




Loading...
ANUL I , NR. 1, IANUARIE 2024 - ISSN 3008-6345 ISSN-L 3008-6545
Loading...
26